skip to Main Content
Gevingerlaste Basralocus Dekdelen Met De GluGreen Technologie
Gevingerlaste Basralocus dekdelen met de GluGreen Technologie

Mooie testresultaten met Basralocus dekdelen

GluGreen heeft de houtsoort Basralocus voor een van haar klanten op sterkte getest. Het middelzware tropische loofhout uit Zuid-Amerika is allereerst gevingerlast volgens de GluGreen® Technologie. Dergelijke houtsoorten worden meestal niet-gedroogd verwerkt. De gevingerlaste partij had houtvochtgehaltes tussen de 18 en 35% en was dus al enigszins aangedroogd.

Buigsterkte

Nadat het vingerlassen succesvol was uitgevoerd, is besloten om ook de sterkte te testen. De testen zijn uitgevoerd volgens de NEN 7076 (Vingerlassen in hout – Lengtelassen – Eisen en keuring). Voor veel toepassingen is de buigsterkte de meest relevante waarde.

Het testresultaat is veelbelovend: met een minimale waarde van 69 N/mm² en een gemiddelde van 88 N/mm² is opnieuw aangetoond dat het vingerlassen met de GluGreen® technologie tot hoge sterktewaarden leidt. Ook het verschil tussen het gemiddelde en de minimale waarde is beperkt en bevestigt de betrouwbaarheid van de techniek. De dekdelen hebben inmiddels hun weg gevonden naar de markt.

Breukvlak Basralocus na buigtesten foto 2 lr v2
Breukvlak Basralocus dekdelen na buigtesten
Breukvlak Basralocus dekdeel na buigtesten
Breukvlak Basralocus dekdelen na buigtesten

 

Back To Top