skip to Main Content

Doorbraak in Houtinnovatie: GluGreen

GluGreen B.V. te Helmond heeft in samenwerking met TNO een gepatenteerde technologie ontwikkeld die niet-gedroogd hout betrouwbaar en duurzaam vingerlast. De voordelen van gevingerlast hout zijn al jaren bekend, maar niet-gedroogd hout verlijmen is zeker bijzonder. Zelfs de zwaarste, tropische hardhoutsoorten als Azobé, Angelim Vermelho of bijvoorbeeld Massaranduba kunnen gevingerlast worden. Dat is met recht een houtinnovatie!

In de afgelopen twee jaren is veel kennis en praktijkervaring opgedaan en GluGreen B.V. is nu klaar om met deze technologie de markt op te gaan.

Naast het innovatieve karakter is de GluGreen® technologie meer dan maatschappelijk verantwoord. Kortere houtdelen worden tot een stabiel eindproduct verwerkt, waardoor verantwoord gebruik van de grondstof uit de tropische bossen wordt vergroot. Goed voor het bos en voor de bosbeheerder, stabiele eindproducten, kortom win/win alom.

De founding partners van GluGreen zijn dan ook gerenommeerde bedrijven die FSC gecertificeerd hardhout hoog in het vaandel dragen:  Mevo Houtindustrie, Precious Woods, Regge Hout en Wijma Kampen, samen met TNO en Delft Patents.

De technologie en de eindproducten zijn beschikbaar voor de bouw, tuin- en waterbouwmarkt. Meer informatie is te vinden op de zojuist gelanceerde website (www.glugreen.com).

Productieproces-GG-27 GluGreen gelast hardhout na productie 3

 

Back To Top